Maandag 2/8 /2010

We knutselen uit isolatieschuim een paar boten, bouwen een dam in de Lienne en Zef speelt de hele dag buiten.

Even valt het woord computer, maar als daar niet op in gegaan wordt, gaat het over.

We spreken af dat we elke avond naar de cinema gaan. Een groot scherm wordt opgezet en met de beamer wordt een DVD geprojecteerd. We hebben er 7 voor de rest van de week.

Zef wil graag een keer gaan kayakken. We kijken naar het weer: morgen zal het redelijk zijn. Dinsdag wordt onze ‘sportdag’!

We kijken naar ‘Alice in wonderland’

Om half negen gaat Zef naar bed. Als hij op tijd erin ligt wordt er nog een verhaaltje gelezen.

Dinsdag 3/8

De dag begint na het ontbijt met een hindernisparcour. We hebben spullen voor allerelei evenwichtsoefeningen bij; Zef probeert elke dag fanatiek het record ‘op één been hinken op een halve bal’ te verbreken: hij is er goed in.

We maken picknickpakket klaar en bellen naar Pallongne hoe laat de busjes naar de afvaarplaats vertrekken. Dan blijkt dat nagenoeg alle rivieren gesloten zijn voor Kayaks: te weinig water! Zef is hevig teleurgesteld. Tijdens zijn kamp heeft hij nog kayaks voorbij zien komen! Alleen een klein deel van de Lesse, tegen de Franse grens is open. Donderdag gaan we Lieve daar in de buurt ophalen, dus wel bellen of er terecht kunnen. Dat gaat lukken.

Vanavond komt Paki op bezoek. Paki is het zoontje van kunstenares Magda; hij is een heftige Asperger, maar kan zowel met Zef als met Lieve prima door een deur. Het is grappig om te zien dat deze kinderen geen last van elkaars bijzonderheden hebben. Het lijkt alsof ze elkaar juist herkennen en makkelijk met elkaar om kunnen gaan. We gaan zien of het lukt dat Paki tot zondag in Forges blijft.

Zo heeft Zef een vriendje om te spelen en Magda een paar dagen de handen vrij.

Al 10 dagen helemaal zonder computer!

Woensdag 4/8

Het wereldrecord dambouwen in de Liënne is verbroken! Een enorme beverdam is er gemaakt door Zef, Paki en Arno. Vanmorgen tijden het vertrek van Magda hebben Paki en Zef een halfuur gecomputerd. Ondanks dat het vandaag regent spelen de kids buiten. Een hoop kabaal, maar ze amuseren zich samen kostelijk.